CineTrust projekt

A CineTrust 4 non-profit európai intézmény közti együttműködés, melyek a filmkészítés és a színház területén működnek. A projektet az Európai Unió - Egész Életen át tartó tanulás programján belül - a Leonardo Program támogatja. Együttműködő partnereink:

 Luzanky Leisure Centre - Studio Lavka Brno (CZ)

 

 

London Borough of Redbridge - Redbridge Drama Centre, London (UK)

 

 

Format SFF Fundation, Balchik (BG)

 

A projekt elsődleges célja, hogy lehetőséget teremtsen a diákok számára, hogy egy nemzetközi tanár-csapatban tanulhassanak. Továbbá a projektben filmeket készíthetnek egy nemzetközi csapat segítségével angolul. Szintén célunk, hogy a tanárok tudását fejlesszük, egymástól a legjobb gyakorlatokat elsajátíthassuk.

A szakmai képzéseket tartunk nemzetközi workshopok keretében, ahol egy-egy héten át tanulhatnak és dolgozhatnak a diákok a nemzetközi munkacsoportokban.  A műhelyek témái a következők: vágás, rendezés,  (beleértve: színészet és dráma, dramaturgia, forgatókönyvírás), a kamera-használat, hang-technika. Ezzel párhuzamosan a műhelyek végén a tanár csoportok konferenciákon beszélik át a képzési módszereket, és a projekt végén írnak egy közös cikket tapasztalataikról.

A projekt eredményeképpen koprodukciós lehetőségeket szeretnénk találni a kezdő filmesek számára. Éppen ezért a 4 ország diákjai a projekt során filmeket készítenek, melyek később részt vesznek nemzetközi fesztiválokon.