LEONARDO PROGRAM

warning: Creating default object from empty value in /home/hostnhu1/public_html/hazareten/sites/all/modules/i18n/i18ntaxonomy/i18ntaxonomy.pages.inc on line 34.

International Filmworkshops CineTrust

International Filmworkshop CineTrust BUDAPEST, 10 - 14.12.2012., LEONARDO

Topic: camera directing and camera use

Hosting organization: House on the field Cultural Association - Polifilm School / Hungary

Project Leonardo da Vinci – Cine Trust 2012/13 (short evaluation of each workshop)

1) Budapest (December 2012)

First workshop was considered on getting to know each other, trying to find good topics for movies and to cooperate in teams. The main aim of this project was making movies, so it was necessary to agree on how to make them. Every country had a special method of filming.

Every group consisted of someone from Hungary, Czech Republic, England and Bulgaria. There was always one person who coordinated them – a director. Final movies were products of their collective work with a little help from the leaders.

"CineTrust" International Filmworkshop - II. állomás, Brno

cinetrust 2013A Cinetrust második állomása a csehországi Brno volt. A projekt végső célja, hogy a filmkészítés minden fázisán végigvezesse a résztvevő diákokat, a magyarországi rendezési gyakorlat után itt a hangtechnika került a fókuszba. A cseh iskolának otthont adó Studio Lavka tekintélyes hangfelszereléssel, hangstudióval rendelkezik. A workshopon a résztvevők feladata az volt, hogy a filmekben központi helyre kerüljön dramaturgiailag valamilyen hanghatás, vagy akár egy zene, melyet a hangstudióban kell felvenni.

Az ötnapos rendezvényen a csoportoknak ismét egy-egy filmet kellett leforgatniuk. Három napjuk volt a forgatókönyvírásra, forgatásra, vágásra, mely most még a zörejek felvételével, sőt sokszor a zene megírásával is bővült. Még így is akadt csoport, amely két filmet készített, de a feladatot mindenki teljesítette.

“CineTrust” International Filmworkshop Budapest 2012

 

Leonardo da Vinci Partnerség

 

“CineTrust” International Filmworkshop Budapest 2012

2012. december 10-14.

A CineTrust program nyitórendezvényét Budapesten tartottuk, a helyszín a korábban már sokszor bevált Aranytíz kultúrház volt. Vendgéinket Angliából (Redbridge Drama Centre), Csehországból (Luzanky Leisure Centre) és Bulgáriából (Format SFF Foundation) fogadtuk, akik 5-6 fővel képviselték magukat. Angliából 4 diák 1 tanár , Cseh országból 5 diák , 1 tanár , Bulgáriából 5 diák , 1 tanár . Magyarorszábról 9 diák és 6 tanár vett részt a munkában.

Tartalom átvétel