Liktor Gergely: Előrehaladási napló

Tempus Alapítvány Leonardo Partnership Filmmakers From Europe (FIFE) pályázata HU-2009-Leo-PA-6023.
Liktor Gergely vagyok, a Polifilm diákja. Részt vettem az iskola korábbi workshopjain, a következőknek pedig a szervezésében is közreműködöm. Az alábbi naplóban nyomon követheted, hogy hogy állunk a téli workshop előkészítésével.

2009. 08.
A pályázati eredmények kihirdetése után azonnal értesítettük a partnereket a sikerről, és hozzáfogtunk az ütemterv felvázolásához. Előszöris közösen eldöntöttük a három workshop időpontját: a legelső a budapesti lesz, november 30 és december 6 között kerül megrendezésre a Téli Polifilm Workshop. A következő Finnországban, Outokumpuban lesz, 2010 március 22-től 28-ig, a harmadikat pedig Brnoban tartjuk április 19-től 25-ig. Egyúttal felosztottuk, hogy melyik iskola a filmkészítés melyik ágára helyezze a hangsúlyt. Egyértelmű volt, hogy a Studio Lavka fogja tartani a hangfelvétel és az ehhez kapcsolódó munkák oktatását, hiszen rendelkeznek hangstúdióval, és ez az egyik fő profiljuk. A Polifilm vállalta a világítás és a kamerahasználat oktatását, így a diákok olyan neves szakemberektől tanulhatnak, mint Pálfi Viktor és Matkócsik András. A North Karelia College workshopján az utómunkán lesz a hangsúly.

2009. 09.
Ebben a hónapban készítettük elő a magyarországi workshopot, a partnerek pedig megszervezték az utazást. Országonként 6-6 vendég fog érkezni hozzánk, a North Karelia College már el is küldte a névsort, hogy kiket várjunk.A Polifilmnél egyeztettük a programot a főszervezőkkel, azaz Merza Gábor igazgatóval, Gedeon Tímea pályázati menedzserrel. A programtervet egy részletes leírásban elküldtük a partnereknek. Az étkezés megszervezése, terem- és szállásfoglalás is megtörtént ezalatt. Egyeztettünk az előadást tartó tanárokkal.Részt vettünk egy szemináriumon a Tempus Alapítványnál.

2009. 10.
A Studio Lavkával tartott legutóbbi workshopunk filmjeit bemutatták a Brno 16 fesztiválon, és kettő még versenybe is bekerült, így egy magyar delegáció (Merza Gábor igazgató és polifilmes diákok) kiutazott Brno-ba, egy koordinációs találkozóra. Rögtön érkezés után találkoztunk Mirek Obratil-lal, és a következő napokban átbeszéltük a workshoppal kapcsolatos szervezéseket és a budapesti workshop programját. Találkoztunk azokkal a diákokkal, akik egész biztosan jönni fognak, bár még két-három hely nem dőlt el. Elkezdtük kidolgozni annak a filmnek a forgatókönyvét, amit majd decemberben fogunk közösen forgatni.

A legközelebbi teendő a forgatókönyv és a többi forgatási feladat kidolgozása.