Film és média tanfolyam – 2010-2011 évfolyam

TÁJÉKOZTATÓ

 

Mozizás, videózás, tévézés közben talán már megfordult a fejedben a gondolat, milyen lehet belülről szemlélni a mozgókép világát. Talán még azon is elgondolkodtál, milyen lenne ehhez a szakmához tartozni. A mozgóképes szakma rendkívül kiterjedt, a gyártástól a forgalmazáson át egészen a mozgóképek bemutatásáig rengeteg terület van. A néző számára ez a világ roppant színesnek és szórakoztatónak tűnik, ezért hajlamos olykor elfelejteni, milyen felkészültség, tudás áll a mozgóképes szakemberek mögött. Tanfolyamunk ilyen ismereteket kíván adni hallgatóinak. Mivel ebben a szakmában komoly a verseny, a mozgóképes felkészítés mellett olyan szakmák megszerzését is lehetővé tesszük, amelyek a mozgóképpel együtt vagy attól függetlenül is növelik esélyeidet.

Egy éves nappali tagozatos képzésünk keretei között a középfokú mozgóképgyártó szakképesítést szerezheted meg.

A legfontosabb az, hogy az elméleti ismeretekre építve filmeket, videókat fogsz készíteni vagy bemutatni, megismerkedsz gyártókkal, forgalmazókkal, a mozgóképes szakma összefüggéseivel, kapcsolatrendszerével, barátokkal és – ha tehetséges vagy – ellenségeket szerezhetsz.

 

A TANFOLYAM CÉLJAI ÉS SZERKEZETE

 

Hallgatóinktól elvárjuk, hogy részt vállaljanak filmes programok, szemlék szervezésében, lebonyolításában, producerként, forgalmazóként közreműködjenek az iskola hallgatói által készített filmek munkálataiban, legyenek jelen a különféle filmes programokon és szakmai konferenciákon.
A képzést az Országos Közoktatási Értékesítési és Vizsgaközpont 07 – 0608 – 02-es számon, a Fővárosi Munkaügyi Központ 01 – 1010 - 4 számon nyilvántartásba vette.
Az oktatás szervezője és lebonyolítója a Ház a Réten Közhasznú Kulturális Egyesület, amelynek vezetői: Merza Gábor ügyvezető, iskolaigazgató, független filmes, Kovács Gábor publicista, Tariska Szabolcs zenész, drámaíró
Az egyesület a Felnőttképzési Akkreditáló Testület AL-0723/040310 számú határozata alapján AKKREDITÁLT FELNŐTTKÉPZÉSI INTÉZMÉNY – lajstromszáma: 0723.

 

AZ OKTATÁSRÓL

 

Iskolánkban a film- és videó-gyártás elméletét és gyakorlatát ismerheted meg. Tanulhatsz többek között dramaturgiát, rendezést, gyártást. A képzés folyamán egy 3-10 perces kisfilm elkészítése kötelező. Megismerkedhetsz a különböző filmtípusokkal, műfajokkal és a filmesekkel. Részt vehetsz forgatásokon, elsajátíthatod a technikai és művészi ismereteket. 

A képzés időtartama 2 félév, ami a következő részekből áll össze:
- 420 óra elmélet
- 240 óra gyakorlat
- 290 óra szakmai tréning

 

A SZAKKÉPZÉS IDŐTARTAMA, VIZSGÁK ÉS BIZONYÍTVÁNYOK:

 

Sikeres vizsga esetén mozgóképgyártó, államilag elismert középfokú szakképesítést biztosítunk.

A 2010/2011-es évfolyamán az általános és speciális film- és videó-gyártási tantárgyak mellett a következő szakirányú képzések választhatók: felvételvezető/gyártásvezető, szinkronasszisztens/műsorvezető riporter, rendező-asszisztens/szerkesztő.

A szakképesítés OKJ azonosító száma: 52 1842 02.

 

A képző intézmény elérhetőségei:

Ház a Réten Közhasznú Kulturális Egyesület

Igazgató: Merza Gábor

Telefonszám: +36-20-992-66-12

Fax szám:+36-1-3753896

Levelezési cím: 1012 Budapest, Kosciuszkó Tádé u. 10                                    

E-mail cím: gabormerza@gmail.com     

Képzési koordinátor: Gedeon Tímea

Telefonszám: +36-70-624-75-75